1ste internationale wakeboard wedstrijd van dit seizoen

Op 25 mei 2019 werd de 1ste IWWF (internationale waterski & wakeboardfederatie) plaats bij Wakeclub in Enschede.
Melissa had zeker nog niet zoveel op het water gestaan om te oefenen. Naar 1 maand rust die ze nodig had vanwege het zware seizoen Snowboarden ging ze eigenlijk koud de wedstrijd in.Vrijdag gingen we er al heen om de officiele training mee te pikken. Hier had ze een uur voor nodig.

Zaterdag was het wedstrijddag. Melissa startte met 6 andere Girls in haarCategorie U15. Dit is haar laatste jaar dat ze in deze categorie magstartten, volgend jaar gaat ze naar de Junior ladies.

Een gemengd deelnemersveld waar ook Duitsland aan mee deed. Het was van het begin af aan erg spannend. Emely Jones was een waardige tegenstander die de airtricks al redelijk onder controle heeft. Helaas lukte het haar niet in de Qualificaties wat haar op 3de plek zette en Melissa op de 2de plek. Zehadden allebei hun run niet uit kunnen varen.

Bij de finale maakten deze 2 dames het helemaal goed. Ze maakten het erg moeilijk voor elkaar. Emely landde nu wel haar backroll. Dit werd een hele uitdaging voor Melissa. Nu moest ze haar backroll ook inzetten (terwijl zedie vorig jaar nog maar een paar keer geland had). En alles bovenverwachting, Melissa landde haar backroll en daardoor mocht ze het hoogste blok van het podium betreden.

Het was super spannend en super spannend om naar te kijken voor de toeschouwers. Fantastische wedstrijd.

Add to cart